8th February 2010

Mauritius by Netta_Khrys

 • english
 • finnish
 • french

Mauritius oli mainion rento paikka lepäillä pois matkaväsymystä.
Valitsimme Mauritiuksen ison reissumme päätöskohteeksi, koska halusimme nähdä Chrisin siellä asuvaa ystävää. Alex päätyi Madagaskarille samoihin aikoihin kun Chris muutti Suomeen, ja siirtyi vuosi sitten Mauritiukselle. Saimme majoittua Alexin ystävän luona mukavassa asunnossa, jossa oli uima-allaskin. Olimme tässä vaiheessa reissua jo aika laiskoja liikkumaan ympäriinsä, pääasiassa lepäilimme ja haimme työpaikkoja netin kautta Alexin ollessa töissä. Alexin ollessa vapaalla ajelimme hiukan saarta ympäriinsä. Mauritius on yllättävän iso saari, ja sen halki ajaminen kestää usean tunnin.
Mauritius on ranskankielinen saari vaikkakin eurooppalaisia asuu saarella ainoastaan 2%, Kreoleja on 27%. Saaren asukkaista suurin osa, 68% on ehkä yllättäen intialaista alkuperää, koska 1830-luvun orjuuden lopettamisen jälkeen saarelle tuotiin heitä halvaksi työvoimaksi.
Me huomasimme tulleemme liiaksi hemmotelluiksi vuoden aikana, koska merivesi Mauritiuksella tuntui jopa vilpoiselta, ja snorklaus ei tuntunut tarjoavan mitään Malesiaan, Australiaan ja Tahitin saariin verrattuna. Emme jaksaneet myöskään juurikaan enää ottaa aurinkoa, ja rupesimme jo jopa kaipaamaan koti-Suomen viileyteen. Toinen viikko oli suurimmaksi osaksi pilvistä, ilmastonmuutosta syyttelevät sielläkin sateisemmaksi ja pilvisemmäksi muuttuneesta kelistä.
Ystävämme Sandrinekin sai vihdoin satuttamaan lentoemännän työvuoronsa yksiin meidän reittimme kanssa, ja tuli moikkaamaan meitä ennen Eurooppaan palaamistamme. Meillä oli hurjan mukava ilta Sandrinen ja hänen lentotiiminsä seurassa. Se oli oikein hyvä päätös varsinaiselle maailmanympärimatkallemme.
   
Kuvat
Diaesitys

Matkablogimme ei kuitenkaan pääty ihan vielä tähän, vaan kerromme vielä piakkoin paluustamme Eurooppaan ja kotiin Suomeen Ranskan kautta.

posted in in English please !, news, voyages, worldtrip'09 | 1 Comment

6th January 2010

Etelä-Afrikka by Netta_Khrys

 • english
 • finnish
 • french

Kapkaupungissa sohvasurffasimme kahden mahtavan emännän/isännän luona. Nautimme hyvää ruokaa ja viiniä joka ilta. Chrisin piti oppia tykkäämään paikallisista viineistä, koska juuri muuta ei Etelä-Afrikassa ole tarjolla. Mutta onneksi Etelä-Afrikkalaiset viinit ovat oikein hyviä. Ensimmäinen isäntäpariskuntamme asui vain kivenheiton päässä ensi kesän jalkapallon MM-kisoja varten rakennetulta stadionilta, joten tuli sekin nähtyä.

Matkalla Hyväntoivonniemelle näimme ensimmäiset eläimemme Afrikassa. Arvatkaapa mitä ne olivat? Elefantteja, apinoita? Ei, vaan yllätys yllätys pingviinejä! Emme olleet odottaneet näkevämme pingviinejä tässä maanosassa, joten se oli aika yllätys.
Hyväntoivonniemi oli ehdottomasti yksi tuulisimmista paikoista joissa olemme käyneet. Se on upea paikka kasvustoltaan, ja siellä vierähtää helposti useampi tunti. Koska Hyväntoivonniemi ei ole Afrikan mantereen eteläisin kohta, poikkesimme myöhemmin myös l’Agulhasiin ottamaan kuvia senkin maanmerkin luona.
   
Kuvat
Diaesitys

Kapkaupungin maisemaa hallitsevalle Pöytävuorelle kiipesimme tietenkin päivän kuumimpaan aikaan, koska emme pitkäksi vierähtäneen illan jälkeen jaksaneet herätä aikaisin aamulla. Kiipeäminen kestää parisen tuntia.
   
Kuvat
Diaesitys

Emme jääneet ihailemaan maisemia pitkäksi aikaa, koska iltapäiväksi oli varattu lauttaliput Robbenin saarelle, jossa mm. Nelson Mandela oli vangittuna 18 vuotta.
   
Kuvat
Diaesitys

Toinen kohteemme Etelä-Afrikassa oli Krugerin luonnonpuisto. Matkalla sinne pysähdyimme päiväksi Hermanukseen ihastelemaan … valaita. Jee, eli saimme kuin saimmekin vihdoin nähdä valaita! Olimme vielä niin onnekkaita että useasti laiskanlaiset valaat antoivat meille kunnon hyppyesityksen illan hämärtyessä.
   
Kuvat
Diaesitys

Matkaa Kapkaupungista Krugeriin kertyi n.2000 kilometriä. Eli mukavasti ehdimme katsella maisemia matkan varrella.
   
Kuvat
Diaesitys

Krugerin luonnonpuistossa voi ajaa itse autolla ympäriinsä ja bongata eläimiä. Vietimme siellä kaksi päivää. Ensimmäisenä iltana osallistuimme Auringonlaskusafarille. Olimme ensimmäisen päivän aikana nähneet jo antilooppeja, puhveleita, elefantteja, seeproja, kirahveja, sarvikuonoja, virtahepoja, krokotiileja, pahkasikoja, kilpikonnan, puussa lekottelevan leopardin sekä monia lintuja. Iltasafarin aikana näimme lisäksi useita hyeenoja, jotka tulivat tosi lähelle autoa, ja kaukaa vilaukselta leijonia, jotka pitivät kovaa ääntä tapellessaan hyeenojen kanssa. Herätimme myös tien vieressä nukkuvan leopardin, joka laiskasti poseerasi meille. Oli hauskaa nähdä mm. kaikki Leijonakuningas elokuvasta tutut eläimet. Varsinkin pahkasiat näyttivät tosi hauskoilta juostessaan pylly pystyssä.
   
Kuvat
Diaesitys

Toisena päivänä koitimme kovasti bongata gepardia, jotka olivat pysytelleet piilossa, mutta ne jäivät näkemättä.
Koimme kuitenkin mielenkiintoisen episodin, kun elefantti hyökkäsi melkein kimppuumme. Lieneekö haistanut ruokaa autossamme, halusi leikkiä kanssamme tai oli sitten vain pahalla päällä aamutuimaan. Valokuvasimme fanttia syömässä, kun se yhtäkkiä katsoi meitä ja lähti sitten juoksemaan kohti. Tuli hiukan kiire peruuttaa autolla karkuun, on se sen verran iso eläin, että ei viitsi jäädä sen leikkikaluksi. Saimme aikaiseksi liikenneruuhkan, kun elefantti jäi seisomaan pitkäksi aikaa tien tukkeeksi ja varoittelimme muita autoilijoita olla yrittämättä ohittaa suivaantunutta eläintä. Chris sai tapahtumasta tallennettua videon, vinkiksi ihan vain siltä varalta jos jollakulla sattuu olemaan tylsä päivä.
   
Kuvat
Diaesitys

Ennen lentoa Johannesburgista Mauritiukselle poikkesimme päiväksi Pretoriaan.
Päivä oli varattu pääasiassa ostosten tekoa ja postikorttien kirjoittamista varten, mutta kävimme toki valokuvaamassa kaupungin tärkeimmät rakennukset.
   
Kuvat
Diaesitys

Etelä-Afrikka on upea ja erikoinen maa, josta jaksoimme kovasti vielä näin reissumme loppuvaiheessakin innostua. Olisimme hyvin viihtyneet pitempään kuin kaksi viikkoa, aika riensi tosi nopeasti. Vaikka Etelä-Afrikan turvallisuustilanteesta kovasti varoitellaan, emme kokeneet oloamme siellä uhatuksi, ja ihmiset olivat ystävällisiä ja auttavaisia. Emme toki ottaneet riskejä ja kulkeneet ulkona pimeän aikaan, emmekä käyneet Johannesburgissa lentokenttää ja lentokenttähotellin aluetta lukuunottamatta. Auton ovet suositellaan pidettäväksi lukittuina koko ajan, siinäpä suurimmat varotoimet. Varsinkin Kapkaupungissa on lähes joka puolella vauraan näköistä ja se tuntuu kuin miltä tahansa teollisuusmaan hienolta rannikkokaupungilta.

posted in in English please !, news, voyages, worldtrip'09 | 2 Comments

22nd December 2009

Malesian videot by Netta_Khrys

 • english
 • finnish
 • french

Malesian videot ovat nyt nähtävillä Khrystubessa.

posted in in English please !, news, voyages, worldtrip'09 | 0 Comments

10th December 2009

Hong Kong by Netta_Khrys

 • english
 • finnish
 • french

Hong Kong on yhtä kerrostalomerta. Hong Kong koostuu peräti 200 saaresta.
Vietimme kolme päivää tässä verovapaassa ostosparatiisissa. Joten ostoksia oli tietysti pakko tehdä, mutta suurimman osan ajasta vietimme itse asiassa netissä, koska majapaikassa oli ilmainen WIFI. Hotellit ovat Hong Kongissa kalliita, mutta majatalot ovat oikein hyvä budjettivaihtoehto. Yövyimme yhdessä Changking Mansion rakennuksen kymmenistä pikku majataloista. Rakennus näyttää ulkoapäin karsealta, mutta huoneet sisällä ovat hiukan sairaalahuoneen näköisiä, erittäin puhtaita ja uuden näköisiä. Tutustuimme hiukan ympäristöön Kowloon ja Hong Kong saarilla.
   
Kuvat
Diaesitys

Nähdään Etelä-Afrikassa !

posted in in English please !, news, voyages, worldtrip'09 | 1 Comment

1st December 2009

Thaimaan videot by Netta_Khrys

 • english
 • finnish
 • french

Thaimaan videot ovat nyt nähtävillä Khrystubessa.

posted in in English please !, news, voyages, worldtrip'09 | 1 Comment

 • Search

 • Archives

 • Map plugin activated