9th February 2009

Salar de Uyuni – Salt lakes

 • english
 • finnish
 • french

Probably the best tour so far was the one to the biggest salt flat in the world (10,582 km²), Salar de Uyuni. We had good group consisting of two Australians, two Germans, us plus the driver/mechanic/cook/guide. Tip: When booking this tour, there is like 60 companies offering it. It’s good to pay attention who you book with, as some drivers like to drink and drive recklessly. Luckily we had done our research on the issue, booked with Esmeralda and were satisfied. We didn’t even get a flat tyre (it really seemed to happen to everyone else) !
The salt looks like snow and sounds like hard snow when you walk on it.
It’s even brighter than snow and you need to be careful with hot sun reflecting
from it. At least we got some tan :)

The Salar itself is stunning, along with its cactus island and its salt made hotels. But the 3-day tour also takes you to visit different types of deserts, funny rock formations, colored lakes, geysers, hot springs … you get to watch lamas, alpacas, vicuñas, flamencos, and many more !
Overnight places are tiny villages in the middle of nowhere, in windy western-movie like atmosphere.

Have fun with pictures!
Photos day 1
Photos day 2
Photos day 3

This entry was posted on Monday, February 9th, 2009 at 5:35 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

There are currently 4 responses to “Salar de Uyuni – Salt lakes”

Why not let us know what you think by adding your own comment! Your opinion is as valid as anyone elses, so come on... let us know what you think.

 1. 1 On February 11th, 2009, Soile said:

  Kiitos muistamisesta – voin vain kertoa teille nuorukaisille, että kyllä tämä elämä näin seuraavallakin vuosikymmenellä on ihanaa :) Valitettavasti näyttää siltä, etten kuitenkaan pääse seuraanne Tahitille, mutta yrittämistä en ole lopettanut. Halauksia, älkääkä polttako itseänne.

  -Soile

 2. 2 On February 12th, 2009, Maili ja Lauri said:

  Voi Onnea Soilelle!!!! meiltä huonomuistisilta. Toivottavasti pääset Tahitille.
  Sivut ovat olleet alhaalla aika usein, mutta onneksi taasen auki. Todella hienoja maisemia. Saisitte vain tunkeutua aina mukaan kuviin enemmän, niin teidän on itsekin myöhemmin mukava tutkailla. Meitä hellitään hienoilla talvisäillä, mutta kyllä lämpö on minusta parasta. Toivottavsti ei liian kuuma haittaa jatkossa. Hyviä vointeja Argentiinaan ja jäädään odottelemaan uusia nähtävyyksiä. Nauttikaa ja iloisella mielellä eteenpäin. Odottelemme jo viikon päästä Brasilian vieraitamme. Terveisiä myös Chrisin kotiväelle!

  – Kotiväki-

 3. 3 On February 14th, 2009, Anneli ja Jukka said:

  Hyvää ystävänpäivää teille Netta ja Chris! Kiitos kun pidätte yllä ihastuttavaa matkapäiväkirjaanne, josta on mukava seurata matkanne vaiheita. Kyllä on upeita kuvia, mykistäviä oikein! Keräätte varmasti juuri nyt elämänne rikkaimpia kokemuksia mukaanne. Hyvää vointia ja turvallista matkaa teille! Pitäkää mieli korkealla myös jatkossa. Meillä on kaikki hyvin täällä ja hiihtolomaviikko on juuri alkamassa oikein lumisissa tunnelmissa.

 4. 4 On February 14th, 2009, Riikka ja Henkka said:

  Happy Valentine´s day to You, dear Netta and Chris!!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /opt/homebrew/var/www/html/wordpress/wp-content/themes/khrys-weblog/comments.php on line 79

 • Search

 • Archives

 • Map plugin activated