21st January 2009

Cusco

  • english
  • finnish
  • french

Cuscoon saavuttiin n. 15 tunnin, yön yli kestäneen bussimatkan jälkeen.
Onneksi olimme hyvässä seurassa :)
   
Cusco (quechuan kielen sanasta Q’osqo), tarkoittaa maailman napaa, paikka kun oli inka-valtakunnan pääkaupunki ja keskus.
Cusco sijaitsee vuorilla 3350 metrin korkeudessa. Cusco on jo hiukan mukavamman ja vauraamman näköinen kaupunki kuin muut tähän asti näkemämme.
Lämpötila on rannikon jälkeen viileä, ulkona voi silti liikkua vielä T-paidassa, mutta hostelleissa saa kietoutua villapaitaan ja -sukkiin, taloissa ei ole lämmitystä, ja lämmintä vettä tulee vaihtelevasti.

Orastava päänsärky lähti hostellissa tarjotulla koka-teellä, jota täällä tarjotaan joka paikassa helpottamaan korkeasta ilmanalasta johtuvia oireita (päänsärky, raskas hengitys).
Korkeuseroon neuvotaan totuttelemaan Cuscossa kaksi päivää ennen Machu Picchun vaellukselle lähtöä, joten me teimme myös näin.
Eka päivä levättiin, ja toisena kävimme kaupunkikierroksella.

Kaupunkikierrokseen sisältyi vierailu viidessä kohteessa; Cusco-katedraalissa (rakennettu vanhan inka-temppelin päälle), sekä neljillä raunioilla nimiltään Sacsayhuaman (pyhä temppeli, jonka rakentamiseen tarvittiin päivittäin 25000 miehen työpanos 75 vuoden ajan), Kenko, Puca Pucara ja Tampumachay. Kaupunkikierroksella tapasimme todella mukavan suomalais-perulaisen pariskunnan, jonka kanssa oli mukava höpötellä suomeksi ja vaihtaa kokemuksia Perusta.
Kuvat

This entry was posted on Wednesday, January 21st, 2009 at 1:53 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

There are currently 2 responses to “Cusco”

Why not let us know what you think by adding your own comment! Your opinion is as valid as anyone elses, so come on... let us know what you think.

  1. 1 On January 21st, 2009, kotiväki said:

    Terveiset sairaalasta jossa olin kolme päivää lauantai aamuna menin ambulanssilla ja eilen tulin kotiin sairas autolla. Lauantai aamuinen roskapussin vieminen aiheutti moisen reissun.Kaaduin liukkaassa alamäessä ja nilkka kääntyi nurin narin ja ambulanssi oli kutsuttava paikalle. Seuraava osoite oli leikkaussali ja onneksi sinne pääsi nopeasti. Nyt opettelen liikkumaan pyörätuolilla ja toivottavasti parin viikon jälkeen kyynersauvoilla.Onkos teillä ollut dinosauruskipsiä. Minulla on.. Terveiset myös iskältä. Voikaa hyvin! Tv äiskä

  2. 2 On January 23rd, 2009, Netta said:

    Voi voi, kyllapas aiskalla nyt on huono tuuri! :(
    Piehan nyt huoli itestas.
    No ainakin siulla on aikaa lueskella ja kommentoida meidan blogia :)

    Kiitos kaikille kommentoijille, mukava kuulla teista!
    Lahetamme teille paljon aurinkoa sinne talven pimeyteen.

  • Search

  • Archives

  • Map plugin activated