8th February 2010

Mauritius

  • english
  • finnish
  • french

Mauritius oli mainion rento paikka lepäillä pois matkaväsymystä.
Valitsimme Mauritiuksen ison reissumme päätöskohteeksi, koska halusimme nähdä Chrisin siellä asuvaa ystävää. Alex päätyi Madagaskarille samoihin aikoihin kun Chris muutti Suomeen, ja siirtyi vuosi sitten Mauritiukselle. Saimme majoittua Alexin ystävän luona mukavassa asunnossa, jossa oli uima-allaskin. Olimme tässä vaiheessa reissua jo aika laiskoja liikkumaan ympäriinsä, pääasiassa lepäilimme ja haimme työpaikkoja netin kautta Alexin ollessa töissä. Alexin ollessa vapaalla ajelimme hiukan saarta ympäriinsä. Mauritius on yllättävän iso saari, ja sen halki ajaminen kestää usean tunnin.
Mauritius on ranskankielinen saari vaikkakin eurooppalaisia asuu saarella ainoastaan 2%, Kreoleja on 27%. Saaren asukkaista suurin osa, 68% on ehkä yllättäen intialaista alkuperää, koska 1830-luvun orjuuden lopettamisen jälkeen saarelle tuotiin heitä halvaksi työvoimaksi.
Me huomasimme tulleemme liiaksi hemmotelluiksi vuoden aikana, koska merivesi Mauritiuksella tuntui jopa vilpoiselta, ja snorklaus ei tuntunut tarjoavan mitään Malesiaan, Australiaan ja Tahitin saariin verrattuna. Emme jaksaneet myöskään juurikaan enää ottaa aurinkoa, ja rupesimme jo jopa kaipaamaan koti-Suomen viileyteen. Toinen viikko oli suurimmaksi osaksi pilvistä, ilmastonmuutosta syyttelevät sielläkin sateisemmaksi ja pilvisemmäksi muuttuneesta kelistä.
Ystävämme Sandrinekin sai vihdoin satuttamaan lentoemännän työvuoronsa yksiin meidän reittimme kanssa, ja tuli moikkaamaan meitä ennen Eurooppaan palaamistamme. Meillä oli hurjan mukava ilta Sandrinen ja hänen lentotiiminsä seurassa. Se oli oikein hyvä päätös varsinaiselle maailmanympärimatkallemme.
   
Kuvat
Diaesitys

Matkablogimme ei kuitenkaan pääty ihan vielä tähän, vaan kerromme vielä piakkoin paluustamme Eurooppaan ja kotiin Suomeen Ranskan kautta.

This entry was posted on Monday, February 8th, 2010 at 16:47 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

  • Search

  • Archives

  • Map plugin activated