6th January 2010

Etelä-Afrikka

 • english
 • finnish
 • french

Kapkaupungissa sohvasurffasimme kahden mahtavan emännän/isännän luona. Nautimme hyvää ruokaa ja viiniä joka ilta. Chrisin piti oppia tykkäämään paikallisista viineistä, koska juuri muuta ei Etelä-Afrikassa ole tarjolla. Mutta onneksi Etelä-Afrikkalaiset viinit ovat oikein hyviä. Ensimmäinen isäntäpariskuntamme asui vain kivenheiton päässä ensi kesän jalkapallon MM-kisoja varten rakennetulta stadionilta, joten tuli sekin nähtyä.

Matkalla Hyväntoivonniemelle näimme ensimmäiset eläimemme Afrikassa. Arvatkaapa mitä ne olivat? Elefantteja, apinoita? Ei, vaan yllätys yllätys pingviinejä! Emme olleet odottaneet näkevämme pingviinejä tässä maanosassa, joten se oli aika yllätys.
Hyväntoivonniemi oli ehdottomasti yksi tuulisimmista paikoista joissa olemme käyneet. Se on upea paikka kasvustoltaan, ja siellä vierähtää helposti useampi tunti. Koska Hyväntoivonniemi ei ole Afrikan mantereen eteläisin kohta, poikkesimme myöhemmin myös l’Agulhasiin ottamaan kuvia senkin maanmerkin luona.
   
Kuvat
Diaesitys

Kapkaupungin maisemaa hallitsevalle Pöytävuorelle kiipesimme tietenkin päivän kuumimpaan aikaan, koska emme pitkäksi vierähtäneen illan jälkeen jaksaneet herätä aikaisin aamulla. Kiipeäminen kestää parisen tuntia.
   
Kuvat
Diaesitys

Emme jääneet ihailemaan maisemia pitkäksi aikaa, koska iltapäiväksi oli varattu lauttaliput Robbenin saarelle, jossa mm. Nelson Mandela oli vangittuna 18 vuotta.
   
Kuvat
Diaesitys

Toinen kohteemme Etelä-Afrikassa oli Krugerin luonnonpuisto. Matkalla sinne pysähdyimme päiväksi Hermanukseen ihastelemaan … valaita. Jee, eli saimme kuin saimmekin vihdoin nähdä valaita! Olimme vielä niin onnekkaita että useasti laiskanlaiset valaat antoivat meille kunnon hyppyesityksen illan hämärtyessä.
   
Kuvat
Diaesitys

Matkaa Kapkaupungista Krugeriin kertyi n.2000 kilometriä. Eli mukavasti ehdimme katsella maisemia matkan varrella.
   
Kuvat
Diaesitys

Krugerin luonnonpuistossa voi ajaa itse autolla ympäriinsä ja bongata eläimiä. Vietimme siellä kaksi päivää. Ensimmäisenä iltana osallistuimme Auringonlaskusafarille. Olimme ensimmäisen päivän aikana nähneet jo antilooppeja, puhveleita, elefantteja, seeproja, kirahveja, sarvikuonoja, virtahepoja, krokotiileja, pahkasikoja, kilpikonnan, puussa lekottelevan leopardin sekä monia lintuja. Iltasafarin aikana näimme lisäksi useita hyeenoja, jotka tulivat tosi lähelle autoa, ja kaukaa vilaukselta leijonia, jotka pitivät kovaa ääntä tapellessaan hyeenojen kanssa. Herätimme myös tien vieressä nukkuvan leopardin, joka laiskasti poseerasi meille. Oli hauskaa nähdä mm. kaikki Leijonakuningas elokuvasta tutut eläimet. Varsinkin pahkasiat näyttivät tosi hauskoilta juostessaan pylly pystyssä.
   
Kuvat
Diaesitys

Toisena päivänä koitimme kovasti bongata gepardia, jotka olivat pysytelleet piilossa, mutta ne jäivät näkemättä.
Koimme kuitenkin mielenkiintoisen episodin, kun elefantti hyökkäsi melkein kimppuumme. Lieneekö haistanut ruokaa autossamme, halusi leikkiä kanssamme tai oli sitten vain pahalla päällä aamutuimaan. Valokuvasimme fanttia syömässä, kun se yhtäkkiä katsoi meitä ja lähti sitten juoksemaan kohti. Tuli hiukan kiire peruuttaa autolla karkuun, on se sen verran iso eläin, että ei viitsi jäädä sen leikkikaluksi. Saimme aikaiseksi liikenneruuhkan, kun elefantti jäi seisomaan pitkäksi aikaa tien tukkeeksi ja varoittelimme muita autoilijoita olla yrittämättä ohittaa suivaantunutta eläintä. Chris sai tapahtumasta tallennettua videon, vinkiksi ihan vain siltä varalta jos jollakulla sattuu olemaan tylsä päivä.
   
Kuvat
Diaesitys

Ennen lentoa Johannesburgista Mauritiukselle poikkesimme päiväksi Pretoriaan.
Päivä oli varattu pääasiassa ostosten tekoa ja postikorttien kirjoittamista varten, mutta kävimme toki valokuvaamassa kaupungin tärkeimmät rakennukset.
   
Kuvat
Diaesitys

Etelä-Afrikka on upea ja erikoinen maa, josta jaksoimme kovasti vielä näin reissumme loppuvaiheessakin innostua. Olisimme hyvin viihtyneet pitempään kuin kaksi viikkoa, aika riensi tosi nopeasti. Vaikka Etelä-Afrikan turvallisuustilanteesta kovasti varoitellaan, emme kokeneet oloamme siellä uhatuksi, ja ihmiset olivat ystävällisiä ja auttavaisia. Emme toki ottaneet riskejä ja kulkeneet ulkona pimeän aikaan, emmekä käyneet Johannesburgissa lentokenttää ja lentokenttähotellin aluetta lukuunottamatta. Auton ovet suositellaan pidettäväksi lukittuina koko ajan, siinäpä suurimmat varotoimet. Varsinkin Kapkaupungissa on lähes joka puolella vauraan näköistä ja se tuntuu kuin miltä tahansa teollisuusmaan hienolta rannikkokaupungilta.

This entry was posted on Wednesday, January 6th, 2010 at 3:53 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

There are currently 2 responses to “Etelä-Afrikka”

Why not let us know what you think by adding your own comment! Your opinion is as valid as anyone elses, so come on... let us know what you think.

 1. 1 On January 9th, 2010, Rémy said:

  donc pas déçus d’être passés par là? j’avais aussi beaucoup aimé le pays^^
  à plusche!

 2. 2 On February 8th, 2010, Netta_Khrys said:

  On en attendait pas mal, comme tu nous en avais parle, et on n’a pas ete decu du tout. Juste de n’avoir pas eu un peu plus de temps sur place :)

Leave a Reply

 • Search

 • Archives

 • Map plugin activated