10th November 2009

Thaimaa

  • english
  • finnish
  • french

Thaimaaseen meidät toivotti tervetulleeksi ehkä ystävällisin ja hymyilevin passintarkistaja ikinä. Ei laukuntarkistuksia eikä viivytyksiä tällä rajalla.
Thaimaassa suunnitelmamme olisi kiertää maan pohjoisosaa kaksi viikkoa rannalle suuntaamisen sijaan.

Ekassa kohteessamme Chiang Rai:ssa hujahti kauemmin kuin piti, koska löysimme suht rauhallisen hotellin mukavine puutarhoineen, sekä hyvää seuraa ja ruokaa. Emme pystyneet vastustamaan herkullisia kolmen euron pihvejä ja Bratwurst-makkaraa saksalaisessa ravintolassa, ja söimme siellä joka päivä. Ja jälkiruoaksi jäätelöannoksia jäätelöbaarissa. Mutta hei muistattehan että me kävelemme joka päivä paljon hurjassa kuumuudessa, joten meidän pitää myös syödä :) Chris raukka on kuihtunut Aasiassa niin että housut meinaa tippua. En minä vaan…
   
Kuvat
Diaesitys

Chiang Raissa tapaamiltamme matkalaisilta olimme saaneet vinkin mennä Tha Toniin, joten näin teimme. Neljän tunnin jokiveneristeily sinne oli todella rentouttava ja miellyttävä. Saimme seurata hienojen maisemien lisäksi jokivarren ihmisten elämää. Matkalla pysähdyimme katsomaan ja ruokkimaan elefantteja. Samassa paikassa olisi ollut mahdollista valokuvata itsensä jättimäisen boakäärmeen kanssa. Tha Ton on kaunis pikkukylä, jossa kiipesimme kukkulalle ohittaen hassun keinotekoisen vuorimuodostelman ja Buddha-patsaita. Kukkulan laelta löysimme upean, erikoisen temppelin ja kauniit maisemat. Tykkäsimme paikasta paljon ja viivyimme auringonlaskuun saakka. Yövyimme jokivarressa hienossa bungalowssa ja seurasimme ukkoskuuron tarjoamaa salamavaloshowta.
   
Kuvat
Diaesitys

Seuraavaksi olimme aikoneet käydä Pai:ssa, mutta bussien aikataulutuksen takia päädyimme suoraan suurempaan kaupunkiin Chiang Mai:hin. Teimme Chiang Mai:sta temppelikierroksen jälkeen tosi hienon päiväreissun jonka aikana käytiin mm. ratsastamassa elefantilla, jokiristeilemässä bambulautalla, uimassa vesiputouksilla luonnon muokkaamassa mahtavassa porealtaassa, sekä ihmettelemässä pitkäkaula-, ja isokorvaheimoja.
   
Kuvat
Diaesitys

Sitten Sukhotain historialliseen puistoon. Kiertelimme päivän Viatnamin Cham – tornien ja Ankor Watin rakennelmien sekoituksilta näyttäviä raunioita. Tapasimme Sukhotain pienessä vanhanssa kaupungissa Norjasta kotoisin olevan miehen, joka perheineen kutsui meidät lounaalle ja hienoon taloonsa. Saimme pestä siellä pyykit ja kävimme kurkistamassa naapurissa käynnissä oleviin erittäin mielenkiintoisiin viikon kestäviin hautajaisiin. Siinäpä yksi talvi-illan tarina lisää…
   
Kuvat
Diaesitys

Pitkän bussimatkan jälkeen saavuimme Ayutthayaan. Ayutthayassa on myös paljon raunioita, temppeleitä, sekä palatsi. Tavan mukaan kävelimme ympäriinsä suurimman osan päivästä, mutta kellon lähetessä sulkemisaikoja nappasimme tuk tukin viimeiseen, käymisen arvoiseen Wat Yai Chai Mongkhon temppeliin. Rakennusta ympäröiviä Buddha-patsaita on kuvattu useisiin postikortteihin.
Thaimaassa on ollut monta eri kuningaskuntaa, ja vielä enemmän pääkaupunkeja, mm. Chiang Mai, Sukhothai and Autthaya. Tämän vuoksi kaikissa näissä paikoissa on paljon nähtävää raunioista ja historiasta kiinnostuneille.
   
Kuvat
Diaesitys

Ennen Bangkokia listallamme oli vielä yksi paikka, Bang Pa-In palatsi. Paljon Euroopasta vaikutteita saanut Bang Pa-In palatsialue oli hieno. Emme ehtineet kiertämään koko sallittua aluetta, koska Thaimaan prinsessan autosaattue hurautti ohitsemme paikalle jotain tilaisuutta varten. Thaimaan tämän hetkinen kuningas on maassa valtavan suosittu, ja nähtäväksi jää mitä hänen kuolemansa jälkeen käy, koska hänen poikansa ei ole ollenkaan niin pidetty.
   
Kuvat
Diaesitys

Bangkokissa vietimme ainoastaan yhden lauantai-illan sekä sunnuntaipäivän, pääasiallinen kohteemme siellä oli Grand Palace. jonka hienoista rakennuksista on vaikea ottaa kuvia koska ne on ahdettu niin pieneen tilaan muurien sisälle. Grand Palace:n vierailulle aikoville vinkiksi, että heillä on siellä hyvin mielenkiintoisia sääntöjä. Sisälle pääsee kyllä minihameessa ja paljastavassa mekossa, mutta ei polvet peittävissä puolipitkissä housuissa. Järki huipussaan. Sisäänkäynnin luota saa tosin lainaksi pitkiä hameita ja housuja.
   
Kuvat
Diaesitys

Nyt on nähty temppeleitä ja Buddha-patsaita varmasti muutaman vuoden edestä! Kaakkois-Aasian kierros on ollut rankka etenkin metelin ja nukkumisvaikeuksien vuoksi. Tuntuu etten ole nukkunut kunnon yöunia kuukausiin, ja nyt on todella ihana mennä Malesiaan viikoksi rannalle makaamaan! Toivotaan etteivät taifuunit suuntaa sinne päin, olemme olleet onnekkaita tähän saakka, koska taifuunit ovat seuranneet reittiämme ja iskeneet Japaniin, Vietnamiin, Kambotzaan ja Laokseen pian meidän siellä olomme jälkeen.

This entry was posted on Tuesday, November 10th, 2009 at 2:13 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

  • Search

  • Archives

  • Map plugin activated