27th August 2009

Peking ja Kiinan Muuri

 • english
 • finnish
 • french

Peking on mielenkiintoinen kaupunki, ja siellä on enemmän nähtävää kuin odotimme. Meillä hujahti siellä viikko, vaikka tarkoitus ei ollut jäädä niin pitkäksi aikaa. Vierailumme aikaan oli tosi kuuma, ja nähtävyydet täynnä kiinalaisia turisteja, koska heillä oli kesäloma-aika. Saatiinpahan kunnolla tuntumaa siitä kuinka paljon ihmisiä tässä maassa on.

Ekana päivänä kävimme kuuluisissa Kielletyssä kaupungissa, sekä sen vieressä olevalla Taivaallisen rauhan aukiolla. Heräsimme hiukan myöhään, ja meillä oli aikaa Kielletyssä kaupungissa ennen sulkemista reilu neljä tuntia. Se riitti nipin napin koska paikka on valtava (800 rakennusta). Riippuu tietysti henkilöstä kuinka tarkkaan paikan haluaa kiertää. Taivaallisen rauhan aukiolla jäimme seuraamaan lipunlaskua, joka nyt ei ole ihmeellinen, mutta sitä kerääntyy paljon ihmisiä katsomaan joka ilta.

   
Kuvat
Diaesitys

Seuraava kohteemme oli kaunis keisarillinen puutarha, Beihain puisto. Mukava paikka, mutta puistoon menijöille pieneksi vinkiksi että siellä olevasta luolasta ei missään nimessä kannata maksaa, siellä ei ole yhtikäs mitään nähtävää, naurettavan pieni ja ihan tuhoutunut koko paikka.

   
Kuvat
Diaesitys

Aikainen herätys kolmantena päivänä, koska silloin piti näkyä harvinainen, vuosisadan pisin auringonpimennys. Pimennys oli täydellinen Kiinan itärannikolla Shanghain seudulla, mutta olimme sen verran lähellä että kannatti yrittää. Valitettavasti päivä oli niin pilvinen, että 80 prosenttinenkin pimennys jäi näkemättä, mutta saimme kuvaan kumminkin pimennyksen lopun astuessamme Taivaan temppeliin.
Temppeliin johtava alue oli hauska paikka, siellä näkee paikallisten pelaavan pelejä, tanssivan ja laulavan. Eläkeläiset pääsevät sisään ilmaiseksi, joten he viettävät siellä aikaa mielellään.
Iltapäivän vietimme kauempana sijaitsevassa vanhassa keisarillisessa lomapaikassa, Kesäpalatsissa. Illalla kävimme Pekingin keskustan suositulla ruokakadulla ihmettelemässä mitä kummallisimpia “herkkuja”. Sieltä löytyi kaikkea käärmeestä skorpioniin ja merihevosesta torakoihin. Nam… Me uskaltauduimme maistamaan meritähteä ja käärmettä. Chris olisi maistanut myös skorpionia mutta hinta oli mielestämme liian korkea verrattuna arvioituun makuelämykseen.
Pekingissä piti tietysti syödä Pekingin ankkaa. Se oli maukasta. Kokki toi esille kokonaisen paahdetun ankan, ja leikkasi lihan siivuiksi. Lihapalat laitettiin itse pienten pannukakkujen sisälle, ja syötiin sipulin, kurkkusiivujen ja tumman kastikkeen kera.

   
Kuvat
Diaesitys

Kiinan muurille pääsy oli pienen seikkailun takana. Oli vaikea tietää mikä olisi paras kyyti sinne, ja millä osalla muuria käydä. Suurin osa Pekingissä ensimmäistä kertaa vierailevista suuntaa Badalingin osuudelle. Sinne kulkee Pekingistä juna pohjoiselta asemalta, mutta koimme aseman olevan aika kaukana. Bussien kanssa pitää olla varovainen, koska luimme netistä että liikkeellä on paljon samannumeroisia busseja kuin virallinen, ja nämä toiset bussit voivat viedä sinut väärälle “Badalingille”, ja veloittavat hurjasti enemmän kuin kuuluisi. Järjestetystä perusretkestä emme aluksi olleet kiinnostuneita, koska niillä muurilla vietetään vain pari tuntia, ja puolet retkestä kuluu turistikauppoja pakkokierrellessä. Nämäkin retket kannattaa muuten varata esim. hotellin kautta, eikä luottaa Kielletyssä kaupungissa esitteitä jakaviin tahoihin. Päädyimme sitten varaamaan edellisenä päivänä tapaamamme ranskalaisen pariskunnan kanssa yksityiskuljetuksen koko päiväksi (luotettavan tahon kautta), kun ei se edes maksanut paljoa enempää. No sitten kukonlaulun aikaan ylös, ja opas kolkuttaa ovelle. Hän ei ole tietoinen että mitäs tarkalleen päivän aikana halusimmekaan tehdä, ja että meitä on neljä ihmistä eikä kaksi. Auto on sen verran pieni että emme mahdu takana istumaan suorassa. Tähän hermostuneena valitamme, mutta oppaan mukaan muita autoja ei ole saatavalla. Sitten hän alkaa muuttaa suunnitelmia ja hintaa, jonka jälkeen kaikki ovat sen verran tuohduksissa että auton nokka käännetään takaisin ja koko homma perutaan. Me päädyimme lepäilemään siksi päiväksi, koska mahani oli alkanut epäillä lähistön kiinalaisten ruokapaikkojen hygieenisyyttä. Seuraavaksi päiväksi varasimme hostellin kautta kiltisti järjestetyn perusretken, kuitenkin helpoin vaihtoehto. Loppujen lopuksi meillä oli oikein mukava päivä kivalla porukalla. Opas yritti saada meitä Badalingilla menemään ylös muurille tuolihissillä (maksaa tietenkin kivasti lisää), mutta kaikki halusivat kävellä. Valitsimme onnistuneesti toisen muurille kiipeämissuunnan (muuri on muuten paikoitellen tosi jyrkkä) kuin suurin osa ihmisistä, saimme hyviä kuvia ja olla muurilla välillä jopa itseksemme. Tunnin päästä alkoi sataa, joten pari tuntia riitti ihan mukavasti. Toki siellä voisi maisemia ihailla vaikka kuinka kauan, ja olisi mukava päästä käymään muillakin muurin osilla, mutta olimme visiittiin tyytyväisiä. Ehdottomasti yksi upeista, käymisen arvoisista paikoista maailmassa. Muurin (ja kauppojen) lisäksi retkellä käytiin yhdellä Ming-haudoista.

   
Kuvat
Diaesitys

Pekingissä kävimme vielä Lama temppelissä, joka on yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä tiibetiläisen buddhismin luostareista, sekä keisarillisessa akademiassa.

   
Kuvat
Diaesitys

Pahoittelemme suurta kuvien määrää silloin tällöin, ja etenkin nyt Pekingin kohdalla, niitä on varmasti teille kyllästymiseen asti. Mutta koska sivu toimii myös meille päiväkirjana, ja kuvien turvallisena säilytyspaikkana, lähetämme ne kaikki. Katselkaa sen verran kuin jakselette :).

This entry was posted on Thursday, August 27th, 2009 at 20:21 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

There are currently 2 responses to “Peking ja Kiinan Muuri”

Why not let us know what you think by adding your own comment! Your opinion is as valid as anyone elses, so come on... let us know what you think.

 1. 1 On August 28th, 2009, Irma said:

  Hei taas Netta ja Chris! Eipä osaa kuin huokailla ja ihastella kuulumisianne ja upeita kuvia eri kohteista. Vähän on olo kuin olisi käynyt itsekin pienellä matkalla KIITOS! Täällä elokuu lähestyy loppuaan, ilmat ovat olleet hyvät ja lämpimät- mieli on hyvä koska ainakin minusta kesä on ilmojenkin puolesta ollut oikein hyvä ja edelleen luvattiin moneksi päiväksi lämmintä tosin myös paikoin sateista. Minä olen ollut nyt nelisen viikkoa töissä ja seuraavat kaksi viikkoa olen eläkkeellä, tuntuu oikein sopivalta rytmitykseltä.. Terveisiä meiltä kaikilta, pysykäähän terveinä ja uusia kuvia ja matkakuulumisia odotellen kaikkea hyvää teille toivotellen Irma

 2. 2 On August 31st, 2009, ariane said:

  Hello

  I have recieved your postcard today … comming back from our own little 2 weeks holiday !! in the dordogne … very very nice place

  back to your card … thank you very much ! do you know what the writing above the horse means ?

  Thank you for the nice surprise

  a bientot

  ariaen

Leave a Reply

 • Search

 • Archives

 • Map plugin activated