21st August 2009

Etelä Korea (3/3)

  • english
  • finnish
  • french

Chrisin veli Remy liittyi seuraamme viimeiseksi Korean viiikoksi, joten menimme häntä vastaan Seouliin. Sinä päivänä tuli vettä kuin aisaa, sadekausi oli ilmeisesti kunnolla alkanut. Menimme bussilla Seoraksan vuorille, jossa oli mielestämme hienoimmat maisemat Koreassa tähän saakka. Onneksi seuraava päivä oli aurinkoinen, joten voimme rauhassa istuskella vuoren laella. Kävimme myös Sinheungsan temppelissä.

   
Kuvat
Diaesitys

Sitten palasimme jälleen Seouliin, jossa saimme keittokurssin mahtavalta isäntäpariskunnaltamme. Opimme tekemään Kimpabia, merilevärullia, jonka sisälle voi laittaa riisin lisäksi esimerkiksi kinkkua, kurkkua, retiisiä, kananmunaa, sekä soijakastikkeessa maustettuja kasviksia. Oli tosi kiva oppia valmistustekniikka eksperteiltä, ja nyt voimme valmistaa myös sushia samalla tavalla.

   
Kuvat
Diaesitys

Seuraavana päivänä lensimme yhdessä Yongheen ja Kosein kanssa etelään Jejun saarelle. Jeju on korealaisten ja japanilaisten suosima lomasaari kirkkaine vesineen. Saari on tuulinen paikka, jonka saimme kokea lentokoneessa, menomatkalla kone heilui aikamoisesti, hiukan pelottavasti. Satuimme Jejulle juuri paikallisen lomakauden alkaessa, joten rannat olivat täynnä ihmisiä, mutta aikamme kului rattoisasti kiertäessä saarta. Jejulla on paljon nähtävää. Ajoimme hassulla tiellä, jossa auto tuntuu kulkevan ylämäkeen kun sen laskee vapaalle. Tällä tuliperäisellä saarella on mm. valtavan kokoinen laavaluola. Kiipesimme parille kukkulalle ihailemaan maisemia ja vihreätä kraateria, kävelimme pitkin kallioista, kaunista rantaviivaa, ja tutustuimme paikallisiin taloihin. Kävimme myös sukellusveneajelulla suomalaisvalmisteisella veneellä. Meillä oli tosi hauskaa kuten kuvistakin näkee.

   
Kuvat
Diaesitys

Viimeisinä päivinä Seoulissa kiersimme tärkeimmät kuninkaalliset palatsit, sekä kävimme puolipäiväretkellä Etelä- ja Pohjois-Koreoiden välillä sijaitsevalla demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Siellä koitimme tirkistellä Pohjois-Korean puolelle, ja laskeuduimme yhteen tunneleista, jotka Pohjois-Korea on kuulemma rakentanut mahdollista hyökkäystä varten.

   
Kuvat
Diaesitys

Isäntäperheemme ansiosta meillä oli todella mahtava visiitti Koreaan, ja toivomme näkevämme uudet ystävämme pian Suomessa.

Seuraava etappi; Kiina!

This entry was posted on Friday, August 21st, 2009 at 13:45 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

  • Search

  • Archives

  • Map plugin activated