6th June 2009

Australia (3/4): New South Wales

  • english
  • finnish
  • french

Ehdimme sopivasti Sydneyhyn 30-vuotissynttäripäiväkseni. Kävin edellisenä päivänä kampaajalla ja ostamassa vihdoin kiireessä mekon, jotta näyttäisin hiukan siistimmältä. Reissussa rähjääntyy eikä jaksa meikkailla tai hiuksia laitella.
Otimme paremman hotellin oopperatalon vierestä ja nautimme aurinkoisesta päivästä upeassa kasvitieteellisessä puutarhassa. Sydneyn puutarha/puisto on hienoin mitä olen koskaan nähnyt. Siellä on valtava määrä puita ja kukkia, ja puissa roikkuu sadoittain mielenkiintoisia oransseja lepakoita. Vaikka emme kiertäneetkään koko kaupunkia, on Sydney näkemämme perusteella suosikkimme Australian itärannikon suuremmista kaupungeista. Siellä kävi kateeksi australialaisia, jotka voivat nauttia auringosta ja lenkkeillä puistossa ympäri vuoden. Mutta pitää heidän tosin olla tosi varovaisiakin auringon kanssa, Australiassa on enemmän ihosyöpätapauksia kuin missään muualla maailmassa.

Illalla sain uima-altaalla tapaamaltani mukavalta länsi-Australialaiselta pariskunnalta pullon kuohuviiniä. Illallistimme hienosti kengurua, krokotiiliä ja emua maistellen. Sen suurempia pippaloita en järjestänyt, ei jaksa vanha enää riekkua aamuun asti ;) Eivät onneksi pudottaneet minua lentokoneesta tai muuta mukavaa niinkuin olin pelännyt.
   
Photos
Diaporama

Seuraavana aamuna nauttimamme herkullisen mustikkajuustokakun jälkeen kaipasimme jälleen liikuntaa ja suuntasimme lähistöllä sijaitseville sinisille vuorille. Kävelimme siellä kauniissa maisemissa pari reittiä Wentworthissa ja Katoombassa. Ajaminen sinisille vuorille oli hidasta, koska reitti kulkee Sydneyn lähiöiden ja monien kylien läpi, ja kuten Uudessa Seelannissakin, Australiassa tuntui olevan tietöitä, ihan joka puolella.
   
Kuvat
Diaesitys

Sitten rannikolle kohti “maailman kauneinta paikkaa”, Forsteria. Australialaiset ovat ainakin ylpeitä maastaan, ja on hauskaa kuunnella, kuinka monta maailman kauneinta paikkaa Australiasta löytyy. Paikalliset eivät tunnu matkustelevan paljoakaan omassa maassaan, ja kauhistelevat aina ajo-ohjeita kysyessämme kuinka hurjia matkoja kuulemma ajamme. Hyvin ystävällisiä ovat ihmiset täällä.
No tämä Forster oli kyllä kaunis paikka, siellä on hieno hiekkaranta, ja ei juurikaan turisteja toukokuun alussa. Venerantaa pitkin kävellessämme näimme delfiinejä ensimmäistä kertaa luonnossa. Valitettavasti emme ehtineet jäädä rannalle lekottelemaan, koska meidän piti lähteä kohti Brisbanea, josta meillä olisi lento Suurelle Valliriutalle Port Douglasiin.
Matkalla pistäydyimme vielä Australian itäisimmässä kohdassa Byron Bayssä, sekä illan hämärtyessä Miamia muistuttavassa kuuluisassa Surfer’s Paradisessa (surffaajan paratiisissa).
   
Kuvat
Diaesitys

This entry was posted on Saturday, June 6th, 2009 at 18:48 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

  • Search

  • Archives

  • Map plugin activated