10th March 2009

Pääsiäissaari

 • english
 • finnish
 • french

Pääsiäissaari kuuluu Chilelle, ja se sijaitsee 3600 km mantereesta länteen, ollen yksi maailman eristäytyneimmistä asutuista saarista.

Olimme käyttäneet etukäteen paljon aikaa majoituksen etsimiseen netin kautta, koska suurin osa majapaikoista saarella on kalliita. Löysimme pari edullista bed-and breakfast, kotityyppistä vaihtoehtoa. Soitimme yhteen paikkaan, mutta koska eivät vastanneet, päädyimme kohtuuhintaisimpaan löytämäämme hotelliin, jonka ravintolaa ja kokkia olivat monet netissä kehuneet.
Lentokentällä tuli heti paratiisisaariolo, kun trooppisen ilmaston lisäksi meidät vastaanotettiin kukka-lein kera ja hotellilla odotti tervetulojuoma.
Hotelli oli oikein mukava ja ruoka erinomaista, söimme erilaisia kaloja, salaattia ja vihanneksia joka ilta. Ainoa asia joka häiritsi paratiisi-oloa, (noh, paratiisissakin on käärmeensä) oli pimeän laskeuduttua joka puolella puutarhapolkua vilistävät ISOT torakat. Ekana iltana Chris ressu sai jahdata tunnin yhtä huoneeseemme livahtanutta taskulampun kanssa, koska sähköt olivat poikki. Enhän tietenkään pystynyt nukkumaan ennen kuin se äklö önninkäinen oli listitty.
Kuvat

Kuuluisia moai-patsaita on pitkin saarta, pääasiassa saaren reunoilla. Patsaat ovat tosi näyttäviä, kiehtovia ja isompia kuin olimme kuvitelleet, keskimäärin 10 metrin korkuisia, korkein 22 metriä. Tykättiin kovasti, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.
Saaren ympäri kiertävän tien pituus on 60 kilometriä, joten kaikki nähtävyydet on mahdollista kiertää päivässä, pari päivää riittää oikein hyvin.
Me vuokrasimme ensimmäisenä päivänä auton ja toisena polkupyörät.
Oli mukava kun saimme viipyä kunkin patsaan luona niin kauan kuin halusimme ja ottaa kuvia ilman bussilastillista ihmisiä edessä.
Ekan päivän päätteeksi kastauduimme Tyynessä valtameressä, vesi oli lämmintä ja aallot sopivia.
Kuvat päivä 1
Kuvat päivä 2
Videot

Kolmantena ja viimeisenä iltana halusimme ihailla auringonlaskua. Auringonlaskussa ei ollut juuri katsomista pilvien takia, mutta satuimme näkemään jotain muuta upeaa. Joukko suuria merikilpikonnia ajautui rantaveteen aaltojen työntämänä. Niiden kilvet ovat kuin taideteoksia.
Viimeisenä iltana illallistimme tulivuoren kraaterilla tapaamamme amerikkalaisen pariskunnan kanssa. Keskustelimme myös mielenkiintoisen arkeologin kanssa, joka on tehnyt paljon tutkimustyötä Pääsiäissaarella.

This entry was posted on Tuesday, March 10th, 2009 at 12:47 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

There are currently 5 responses to “Pääsiäissaari”

Why not let us know what you think by adding your own comment! Your opinion is as valid as anyone elses, so come on... let us know what you think.

 1. 1 On March 11th, 2009, Martin said:

  Aika makeeta. Ette sitten menneet niitä kilpikonnia pelastamaan sieltä rantakivistä? Kiitos kortista sieltä pääsiäissaarilta. On teillä mahtava matka. Meidän siirtymisemme lähestyy. Kahden viikon kuluttua 25.3. lähdemme laivalla Saksaan ja sieltä ajamme, parilla yöpymisellä Salernoon. Päivi ehtii olla vajaan viikon kanssani siellä ja palaa Suomeen 3.4. Seuraavan kerran Päivi ja Emppu ja Annika tulevat vapuksi, kun sattuu olemaan pitkä viikonloppu. Lopullisesti Päivi muuttaa sitten kesäkuussa. Saimme vuokrattua asunnon, 80m2, 3 h + keittiö, johon muutamme silloin vappuna. Voitte seurata meidän vaatimatonta blogiamme osoitteessa: paimaronline.blogspot.com
  (Käyttis: ****** Salasana ******.)
  Hyvää jatkoa matkallenne
  Martin ja Päivi

 2. 2 On March 12th, 2009, Maili ja Lauri said:

  Terveiset Tahitille täältä alkukevään pakkasista ja valkoisen lumen kimalluksesta. Kyllä on hienoja kuvia ja hienoa, että matka on onnistunut yli odotusten. Täytyypä yrittää vielä pistäytyä Martinin ja Päivin luona ennen kuin Martin häippäsee “lopullisesti” pastan purijaksi. Hienosti ovat asiat heillä järjestyneet, Onnea sylin täydeltä. Ollaan taasen näkö- ja puheyhteyksissä viikonlopun paikkeilla G-mailissa. Voikaa hyvin ja halauksia tv. kotiväki

 3. 3 On March 14th, 2009, Nea said:

  Hellou! Sorry that I haven’t been commenting for a while. Been busy doing nothing I guess :D So amazing that you got to visit the Easter Islands! One of those places that I would so like to go but sure that never will… Great to hear that our trip has been good so far. And also that there is something that I am not jealous of… hate those cockroaches!! They’re so fast and you can hear them walking from far away. And the worst thing is the slimey thing inside them when you kill one. Yack! SO thank you. Now being surrounded by melting snow is nto all that bad ;) We got some good news this week, once Edu got a scolarship for next year. Sucky that he needs to look for one for every year. But at least now he as one for a bit more. Otherwise the same old same old. Just normal work and cleaning, cooking and dishes. But that is good :D

  Keep enjoying your trip and we are waiting to see you again!!

  Hugs, nea

 4. 4 On March 15th, 2009, Irma said:

  Paljon terveisiä meiltäkin ja kiitokset kaikista näistä mahtavista kokemuksista ja kuvista, joita olemme saaneet seurata. Täällä talveen keskellä elämme ja olemme- ei ole kyllä nyt valittamista mielestäni kyllä täälläkään sillä talvi on ollut kaunis ja ihka oikea talvi. Paloheinässä olen hiihtää hissutellut monta kymmentä kilometriä ja nauttinut eipä sitä tiedä koska taas seuraavan kerran tulee näin hyvää lumitalvea. Mutta täällä on myös ihana päästä mukaan kuvien ja matkakuulumisten kera matkallenne- kiitos !!
  Oikein hyvää matkaa edelleen teille matkanne jatkuu ja uudet kokemukset seuraavat toisiaan. Lämpöisin terveisin Irma ja perhe

 5. 5 On March 23rd, 2009, Netta_Khrys said:

  Hi all!

  Really happy for you that you have proper winter for a change!
  Of course now that we are not there :)
  Sure you’ll have a great summer too.
  Congratulations for Eetu and you Nea too!!
  Little birds sing even if you “forget” to tell yourself.. :)
  So not talking about the birthday yet.

  Hugs from New Zealand, the first impression is really good.

Leave a Reply

 • Search

 • Archives

 • Map plugin activated