9th February 2009

Salar de Uyuni – Suolajärvet

 • english
 • finnish
 • french

Ehkä paras retki tähän mennessä suuntautui maailman suurimmalle suolajärvelle.
Mukava joukkomme koostui kahdesta australialaisesta, kahdesta saksalaisesta, meistä sekä kuski/mekaanikko/kokki/oppaastamme. Onneksi olimme vertailleet etukäteen vinkkejä eri matkatoimistoista, koska tälle retkelle tarjoajia riittää kuutisenkymmentä, ja kaikki kuskeista ja autoista eivät ole luotettavia, renkaita vaihdetaan useaan otteeseen ja kuskit saattavat viettää iltaa alkoholin parissa ja ajaa huolimattomasti. Valitsemamme Esmeralda-toimisto osottautui hyväksi valinnaksi.

Suolajärvi näyttää lumelta, ja kävely siellä kuulostaa samalta kuin kävely pakkaslumella. Suola myös heijastaa auringonvaloa tosi kirkkaasti ja saa olla varovainen ettei polta itseään.

Suolajärvi itsessään on tosi ihmeellinen paikka suolahotelleineen ja jättikaktussaarineen, mutta tällä reissulla saa ihmetellä myös erivärisiä järviä, kivimuodostelmia keskellä monenmoisia aavikoita, geysireitä ja kuumia lähteitä.
Eläinkuntaan kuuluu flamingoja, laamoja, alpakoita ja vikunoita.
Yöpymispaikat ovat pikkukyliä keskellä ei mitään tuulisissa lännenelokuvan maisemissa.

Kuvat päivä 1
Kuvat päivä 2
Kuvat päivä 3

This entry was posted on Monday, February 9th, 2009 at 5:35 and is filed under in English please !, news, voyages, worldtrip'09. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

There are currently 4 responses to “Salar de Uyuni – Suolajärvet”

Why not let us know what you think by adding your own comment! Your opinion is as valid as anyone elses, so come on... let us know what you think.

 1. 1 On February 11th, 2009, Soile said:

  Kiitos muistamisesta – voin vain kertoa teille nuorukaisille, että kyllä tämä elämä näin seuraavallakin vuosikymmenellä on ihanaa :) Valitettavasti näyttää siltä, etten kuitenkaan pääse seuraanne Tahitille, mutta yrittämistä en ole lopettanut. Halauksia, älkääkä polttako itseänne.

  -Soile

 2. 2 On February 12th, 2009, Maili ja Lauri said:

  Voi Onnea Soilelle!!!! meiltä huonomuistisilta. Toivottavasti pääset Tahitille.
  Sivut ovat olleet alhaalla aika usein, mutta onneksi taasen auki. Todella hienoja maisemia. Saisitte vain tunkeutua aina mukaan kuviin enemmän, niin teidän on itsekin myöhemmin mukava tutkailla. Meitä hellitään hienoilla talvisäillä, mutta kyllä lämpö on minusta parasta. Toivottavsti ei liian kuuma haittaa jatkossa. Hyviä vointeja Argentiinaan ja jäädään odottelemaan uusia nähtävyyksiä. Nauttikaa ja iloisella mielellä eteenpäin. Odottelemme jo viikon päästä Brasilian vieraitamme. Terveisiä myös Chrisin kotiväelle!

  – Kotiväki-

 3. 3 On February 14th, 2009, Anneli ja Jukka said:

  Hyvää ystävänpäivää teille Netta ja Chris! Kiitos kun pidätte yllä ihastuttavaa matkapäiväkirjaanne, josta on mukava seurata matkanne vaiheita. Kyllä on upeita kuvia, mykistäviä oikein! Keräätte varmasti juuri nyt elämänne rikkaimpia kokemuksia mukaanne. Hyvää vointia ja turvallista matkaa teille! Pitäkää mieli korkealla myös jatkossa. Meillä on kaikki hyvin täällä ja hiihtolomaviikko on juuri alkamassa oikein lumisissa tunnelmissa.

 4. 4 On February 14th, 2009, Riikka ja Henkka said:

  Happy Valentine´s day to You, dear Netta and Chris!!

Leave a Reply

 • Search

 • Archives

 • Map plugin activated